featured image

Geschiedenis

Kooi Security werd opgericht in 2010 door Pieter Kooi. Hij zag een geweldige kans in 24/7 mobiele camerabewaking en ontwikkelde de Unit For Observation (UFO). Eén van de grootste windturbinebouwers ter wereld zag vanaf het begin het voordeel van het UFO alarmsysteem en inmiddels is Kooi Security uitgegroeid tot de marktleider in Europa op het gebied van mobiele surveillance en camerabewaking.

Het ontstaan van Kooi 

De geschiedenis van bouwplaatsbeveiliging
Kooi Security werd in 2010 opgericht door Pieter Kooi. Met de ontwikkeling van de Unit For Observation (UFO) verving hij dure manbewaking van bouwplaatsen en industrieterreinen door bewaking en surveillance met beveiligingscamera’s, detectie- en alarmsystemen op afstand gemonitord door een geavanceerde meldkamer. En die technologie bespaart veel geld en staat garant voor hogere kwaliteit en beter toezicht!

Eén van de grootste windturbinebouwers ter wereld zag vanaf het begin het voordeel van het UFO alarmsysteem met camerabewaking. Hierdoor is Kooi Security sinds het begin nauw verbonden met de windenergie branche en de beveiliging van windturbines.

Het aantal UFO’s en medewerkers groeide snel en in januari 2013 werd Kooi Security’s eigen alarmcentrale en meldkamer opgericht. Kooi Alarm Centre moest klanten van nog meer service, kwaliteit en persoonlijk contact voorzien.

Met een solide basis in Nederland werd een uitbreiding in het buitenland het logische vervolg. In juni 2013 werd de eerste buitenlandse vestiging van Kooi Security opgericht in de Zweedse plaats Tomelilla; Kooi Security Scandinavia AB.

Inmiddels was het gebouw in Nederland te klein geworden en aan het eind van 2013 verhuisde Kooi Security naar een groter pand aan de Zonnedauw 10 te Drachten. Dit voormalige bankgebouw van De Nederlandsche Bank is de ideale locatie voor Kooi Security en de meldkamer van het Kooi Alarm Centre.

Door een groeiende markt en een aantal jaren prettig zaken doen in Duitsland was de opening van een tweede buitenlandse vestiging, Kooi Security Deutschland GmbH te Rastede, in oktober 2014 de kers op de taart.

Inmiddels zijn onze mobiele bewakingssystemen te vinden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Engeland, Schotland, Ierland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland, Litouwen en Zuid-Afrika.

 

Maak nu een afspraak

Vraag direct een offerte aan

 

Waarom Kooi Security?

 

Onze klanten