Wilt u ’s nachts ook lekker slapen?

Publicatiedatum: maandag 3 februari 2020

Een UFO is geen buitenaards schip die in de lucht vliegt en waar aliens in verstopt zitten. Nee, een UFO is een afkorting voor Unit For Observation, kort gezegd een mobiele camera unit. En wat houdt dat nu in, hoor ik u denken? In dit artikel leest u daar meer over. U komt onder andere te weten wat een UFO precies is, wat het doet en voor wie het te gebruiken is.

 

featured image

Wat is een UFO?
Allereerst wat meer informatie over de UFO. Een UFO is een vierkante, metalen gestalte (een unit) van ongeveer 2,5 meter hoog, waar een mast (van maximaal 6 meter) met een camera in verstopt zit. Dankzij de mast kan de camera daardoor nog enkele meters hoger in de lucht worden geplaatst, zodat deze een groter gebied kan overzien.  De camera wordt ingesteld, afhankelijk van de wensen van de klant, om bepaalde objecten of het gehele terrein te bewaken.

Wat doet een UFO?
Als er op het te beveiligen terrein toch onverhoopt een persoon komt, dan wordt de UFO extra actief. Ten eerste stuurt de UFO een melding naar onze eigen meldkamer, Kooi Alarm Centre. Onze centralisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig om de meldingen af te handelen. Als de ongewenste persoon/personen goed in beeld is gezet, gaat er een sirene af. Meestal schrikt dit de persoon/personen in kwestie direct af. Mocht het niet genoeg zijn, dan wordt er nog een spraakboodschap afgespeeld op de UFO. In bijna alle gevallen schrikt dit de mensen dusdanig af, dat ze het terrein verlaten. Voor de hardnekkige bezoekers wordt er politie naar het terrein gestuurd. Zo hoeft de klant ’s nachts niet wakker te liggen en bang te zijn dat  de site wordt leeggehaald. Dat is heerlijk slapen!  

Voor wie is de UFO?
Wij zijn actief in een aantal branches. De voornaamste branches waarin we actief zijn, is de energiebranche (wind- en zonne-energie), recycling en bouwsector. Daarnaast worden onze systemen ook in gebruik genomen door bedrijven en personen die opereren in de infrastructuur, autobranche en ook bij overige terreinen en opslagplaatsen staan onze UFO’s te bewaken.

Slaap lekker!

Onze klanten