Een kijkje in de keuken van… Kooi Alarm Centre

Publicatiedatum: dinsdag 28 januari 2020

Kooi Alarm Centre is dé 24/7 alarmcentrale van Kooi Security. Met één klik op de knop hebben de centralisten zicht op alle UFO’s die actief zijn in Europa. Maar wat doen ze nu eigenlijk precies? In dit artikel leest u daar meer over.

featured image

Over Kooi Alarm Centre
De hoofdvestiging van Kooi Security zit in Drachten. Bijzonder aan deze locatie is dat het gebouw vroeger van de Nederlandse Bank was. Dat houdt in dat er zeven meter onder de grond nog steeds een grote kluis aanwezig is. Omringd met stalen deuren van honderden kilo’s is daar tegenwoordig  Kooi Alarm Centre gevestigd. Onze centralisten zitten ‘afgesloten’ van de rest van het bedrijf, zodat ze in alle rust de meldingen kunnen afhandelen.

Meldingen oppakken en analyseren
Onze centralisten werken in ploegendiensten, zodat er altijd genoeg mensen aanwezig zijn (dus ook ’s nachts) om de binnenkomende meldingen direct op te lossen. Even voor de beeldvorming: er komt een melding binnen. De centralist pakt deze direct op, door mee te kijken met camera van de UFO waar het alarm vandaan komt. Ons werk blijft mensenwerk en dankzij onze goed opgeleide centralisten kunnen binnenkomende alarmen nóg beter geanalyseerd worden.  Het is na werktijd en er loopt een persoon op het te bewaken terrein. Is het de uitvoerder die nog iets is vergeten? Of is het een verdacht persoon met snode plannen?

Live meekijken en actie ondernemen
Ziet de centralist een ongewenst persoon op de (bouw)locatie? Dan komen ze gelijk in actie. Door middel van een sirene of spraakbericht wordt de ongewenste persoon erop geattendeerd dat hij/zij betrapt is en dat er iemand meekijkt. In bijna alle gevallen verlaat de persoon dan het terrein. Mocht dit onverhoopt toch niet genoeg zijn, dan wordt de politie ingeschakeld (opvolging). Door middel van LiveView kan de meldkamer altijd meekijken met het beeld wat onze centralisten op het scherm zien.  Hierdoor kan de eventuele inzet van de hulpdiensten sneller én beter voorbereid ingezet worden. Een veilig gevoel dus, waardoor u met een gerust hart kunt slapen! 

Onze klanten